IMPROVING THE MANAGEMENT COORDINATION FUNCTION IN THE PUBLIC-PRIVATE PARTNERSHIP SYSTEM OF HIGHER EDUCATION (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada oliy taʼlim tizimida davlat-xususiy sheriklik asosidaboshqaruvni muvofiqlashtirish funksiyasini takomillashtirish masalalari tahlil qilindi.Tadqiqot davomida davlat va xususiy sektor oʻrtasidagi hamkorlikning institutsionalmexanizmlari, boshqaruv koordinatsiyasi hamda axborot almashinuvi samaradorligibaholandi. Xalqaro tajriba asosida PPP loyihalarida markazlashgan koordinatsiyatizimlari, raqamli boshqaruv platformalari va monitoring mexanizmlarining ahamiyatiasoslab berildi. Oʻzbekiston oliy taʼlim infratuzilmasida amalga oshirilayotgan PPPloyihalari misolida mavjud muammolar va rivojlanish imkoniyatlari aniqlandi.Tadqiqot natijasida boshqaruv koordinatsiyasini kuchaytirish, raqamlitransformatsiyani rivojlantirish va institutsional samaradorlikni oshirish boʻyichailmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: davlat-xususiy sheriklik, boshqaruv koordinatsiyasi, oliy taʼlim, PPP tizimi, raqamli boshqaruv, institutsional samaradorlik, monitoring, investitsiya, strategik boshqaruv, infratuzilma.