MARKETING STRATEGIES AS A MECHANISM FOR ENTERPRISE COMPETITIVENESS AN INTEGRATIVE CONCEPTUAL MODEL FOR EMERGING DIGITAL MARKETS (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada marketing strategiyalarining korxona raqobatbardoshliginishakllantirishdagi o‘rni integratsiyalashgan konseptual model asosida tahlil qilingan.Tadqiqotda strategik marketing, marketing imkoniyatlari, bozor pozitsiyasi, dinamikqobiliyatlar va mijoz qiymatini yaratish mexanizmlari o‘rganilgan. Raqamli bozorsharoitida marketing strategiyasining korxona ustunligini shakllantirish va uni uzoqmuddat saqlab qolishdagi ahamiyati asoslab berilgan. Tadqiqot davomida marketingstrategiyasi, marketing faoliyati, raqobat ustunligi va korxona raqobatbardoshligitushunchalari o‘zaro farqlangan. Rivojlanayotgan bozorlar sharoitida raqamlitransformatsiya, analitik salohiyat va mijozga yo‘naltirilgan boshqaruv tizimlarikorxona samaradorligini oshirishga xizmat qilishi aniqlangan.
Keywords: marketing strategiyasi, raqobatbardoshlik, strategik marketing, dinamik qobiliyatlar, raqamli transformatsiya, marketing imkoniyatlari, mijoz qiymati, bozor pozitsiyasi.