AXBOROT-KOMMUNIKATSIYA TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA PROFESSIONAL TA’LIMNI BOSHQARISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanganholda professional taʼlimni boshqarishning institutsional asoslari tahlil qilingan. Taʼlimtizimini raqamlashtirish jarayonlarida elektron boshqaruv mexanizmlari,avtomatlashtirilgan axborot tizimlari, masofaviy taʼlim platformalari va raqamlimonitoring texnologiyalarining ahamiyati yoritilgan. Jahon tajribasi hamdaOʻzbekistonda professional taʼlim muassasalarini boshqarishda AKTni joriy etishboʻyicha amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. Tadqiqotda taʼlimmuassasalari boshqaruvining samaradorligini oshirish, maʼlumotlar almashinuvinitezlashtirish, taʼlim sifati monitoringini takomillashtirish va raqamli infratuzilmanirivojlantirishning institutsional mexanizmlari asoslab berilgan. Maqola natijalariprofessional taʼlim tizimida raqamli boshqaruv modellarini takomillashtirish vazamonaviy axborot texnologiyalarini keng joriy etish boʻyicha amaliy takliflar ishlabchiqishda muhim ahamiyat kasb etadi.
Keywords: professional taʼlim, axborot-kommunikatsiya texnologiyalari, raqamlashtirish, elektron boshqaruv, institutsional asoslar, taʼlim menejmenti, raqamli taʼlim, avtomatlashtirilgan axborot tizimi, masofaviy taʼlim, innovatsion boshqaruv, taʼlim sifati monitoringi, raqamli transformatsiya.