OMNIKANAL MARKETING VA ISTEʼMOLCHILAR XULQ-ATVORI:RAQAMLI TRANSFORMATSIYA SHAROITIDA KANAL INTEGRATSIYASI VA MIJOZ TAJRIBASINING KOMPLEKS TAHLILI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu tadqiqot omnikanal marketing strategiyalari va isteʼmolchilar xulqatvoriningoʻzaro munosabatini raqamli transformatsiya sharoitida oʻrganadi.Tadqiqotda kanal integratsiyasi, mijoz tajribasi (customer experience), xarid niyati vaisteʼmolchi sadoqati oʻrtasidagi murakkab munosabatlar tizimli ravishda tahlilqilingan. Oʻzbekiston va Markaziy Osiyo perakanda sektori misolida oʻtkazilganmiqdoriy tadqiqotda 400 nafar respondentdan tarkibiy tenglamalar modeli (SEMStructuralEquation Modeling) yordamida maʼlumotlar toʻplangan va qayta ishlangan.Tadqiqot natijalari shuni koʻrsatadiki, omnikanal integratsiyasi isteʼmolchilar xaridniyatiga β = 0.487 (p < 0.001) darajasida ijobiy va statistik jihatdan sezilarli taʼsirkoʻrsatadi. Mijoz tajribasi omnikanal sadoqatining eng kuchli bashoratchi omilisifatida aniqlangan boʻlib, β = 0.563 (p < 0.001) koeffitsiyentiga ega. Raqamlitransformatsiya omnikanal samaradorligini oshirishda muhim rol oʻynashitasdiqlangan. Tadqiqot natijalari ilmiy adabiyotga muhim hissa qoʻshib, amaliytadbirkorlik faoliyati uchun strategik tavsiyalar beradi.
Keywords: omnikanal marketing, isteʼmolchilar xulq-atvori, mijoz tajribasi, kanal integratsiyasi, raqamli transformatsiya, xarid niyati, isteʼmolchi sadoqati