TOʻQIMACHILIK MAHSULOTLARI B2B BOZORIDA MARKETING KOMMUNIKATSIYA STRATEGIYALARIDAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda toʻqimachilik mahsulotlari B2B bozorida qoʻllaniladiganmarketing kommunikatsiya strategiyalari tizimli ravishda oʻrganildi. Ishda toʻgʻridantoʻgʻri savdo, koʻrgazma-tadbirlar, raqamli kanallar, munosabatlarga asoslanganmarketing va integrlashgan marketing kommunikatsiyasi (IMC) modeli tasniflanib,ularning B2B xaridor xulq-atvori va qiymat zanjiri dinamikasiga taʼsir mexanizmlarianiqlab berildi. Nazariy yondashuv asosida toʻqimachilik sanoati uchunkommunikatsiya strategiyalari tanlov matrisasi ishlab chiqildi va Oʻzbekistontoʻqimachilik sanoati misolida izohlandi. Tadqiqot natijalari tarmoqda muvaffaqiyatliB2B kommunikatsiya strategiyasini shakllantirish uchun moslashuvchan va integrativyondashuvning zarurligini asoslab berdi.
Keywords: B2B marketing kommunikatsiyasi, toʻqimachilik sanoati, integrlashgan marketing kommunikatsiyasi, toʻgʻridan-toʻgʻri savdo, raqamli B2B marketing, Oʻzbekiston