TERRITORIAL ASPECTS OF THE EFFECTIVE USE OF INVESTMENT ATTRACTIVENESS IN THE BUKHARA REGION (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda Buxoro viloyatining investitsion jozibadorligidan samaralifoydalanishning hududiy jihatlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida investitsionsalohiyat, infratuzilma rivojlanishi, iqtisodiy resurslar, turizm imkoniyatlari vainstitutsional omillarning hududlar kesimidagi ta’siri baholandi. Integral indeks,SWOT tahlil va investitsiya samaradorligi mezonlari asosida hududlarning investitsionholati o‘rganildi. Natijalar Buxoro shahri, Qorako‘l va Kogon hududlari yuqoriinvestitsion faollikka ega ekanligini ko‘rsatdi. Ayrim tumanlarda mavjud salohiyatdanfoydalanish imkoniyatlari aniqlanib, ularni iqtisodiy rivojlantirish yo‘nalishlaribelgilandi. Tadqiqot hududiy muvozanatni ta’minlash, investitsiyalar samaradorliginioshirish, sanoat va xizmatlar sohasini rivojlantirish hamda mintaqaningraqobatbardoshligini kuchaytirishga xizmat qiluvchi amaliy tavsiyalarni shakllantirdi.
Keywords: investitsion jozibadorlik, hududiy rivojlanish, Buxoro viloyati, investitsiya samaradorligi, integral indeks, iqtisodiy salohiyat, infratuzilma, turizm, investitsiya siyosati, raqobatbardoshlik.