TURIZM XIZMATLARI BOZORI MARKETINGIDA FACEBOOK REKLAMALARINING LID GENERATSIYA TEXNOLOGIYALARIDAN FOYDALANISH SAMARADORLIGI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada turizm xizmatlari marketingida mijozlarni jalb qilishjarayonining samaradorligi hamda anʼanaviy marketing usullari va raqamli marketingtexnologiyalarining natijadorligi tahlil qilingan. Turizm korxonasining marketingfaoliyati misolida flayer reklama, banner reklama hamda qoʻngʻiroqlar kabi anʼanaviymarketing instrumentlari bilan ijtimoiy tarmoqlar orqali amalga oshirilgan raqamlireklamaning samaradorligi solishtirilgan. Facebook Reklama orqali amalga oshirilganlid generatsiya kampaniyasi qisqa vaqt ichida koʻplab potensial mijozlarni jalb qilishhamda ularni real sotuvga aylantirish imkonini bergani aniqlandi. Turizm xizmatlarimarketingida lid generatsiya texnologiyalaridan foydalanish marketing xarajatlarinioptimallashtirish hamda mijozlarni jalb qilish jarayonini samarali tashkil etishimkonini berishi asoslab berilgan.
Keywords: turizm marketingi, raqamli marketing, lid generatsiya, Facebook Reklama, marketing strategiyasi, marketing samaradorligi, turizm korxonalari.