TRANSPORT XIZMATLARI RAQOBATBARDOSHLIGINI OSHIRISHNING OʻZIGA XOS XUSUSIYATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada transport xizmatlari raqobatbardoshligini oshirishning nazariyva amaliy jihatlari, uning milliy iqtisodiyot, hududlararo aloqalar va xalqaro savdojarayonlaridagi ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda transport xizmatlariningraqobatbardoshligi xizmat sifati, tashish tezligi, xavfsizlik, tarif siyosati, logistikainfratuzilmasi, multimodal tashuvlar, raqamli texnologiyalar va mijozlargayoʻnaltirilgan boshqaruv tizimi bilan uzviy bogʻliqligi asoslab berilgan. Transportlogistika tizimini modernizatsiya qilish, elektron hujjat aylanishi, GPS monitoring, BigData va sunʼiy intellektga asoslangan boshqaruv yechimlarini joriy etish transportxizmatlari samaradorligini oshirishning muhim omillari sifatida koʻrib chiqilgan.Maqolada transport xizmatlari bozorida barqaror raqobat ustunligini shakllantirishuchun infratuzilmani rivojlantirish, xizmatlar sifatini xalqaro standartlargamoslashtirish va innovatsion logistika mexanizmlarini keng qoʻllash zarurligi ilmiyjihatdan asoslangan
Keywords: transport xizmatlari, raqobatbardoshlik, logistika tizimi, transport infratuzilmasi, raqamli texnologiyalar, multimodal tashuvlar, xizmat sifati, innovatsion boshqaruv, tranzit salohiyati, mijozlarga yoʻnaltirilgan xizmat.