OʻZBEKISTONDA ORGANIK AGRO-OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARI BOZORINI RIVOJLANTIRISHNING YEVROPA TAJRIBASI VA MILLIY IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda organik agro-oziq-ovqat mahsulotlari bozorinishakllantirishning iqtisodiy va institutsional asoslari oʻrganildi. Tadqiqot davomidaYevropa mamlakatlarining organik qishloq xoʻjaligini rivojlantirish tajribasi,sertifikatlashtirish tizimlari va davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlari tahlil qilindi.Natijalarda milliy standartlarni rivojlantirish, sertifikatlashtirish tiziminitakomillashtirish va eksport salohiyatidan samarali foydalanish organik bozorrivojlanishini jadallashtirgani asoslandi. Organik mahsulotlar ishlab chiqarishnikengaytirish qishloq xoʻjaligida yuqori qoʻshilgan qiymat yaratish imkonini berganianiqlandi.
Keywords: organik qishloq xoʻjaligi, organik mahsulotlar bozori, sertifikatlashtirish, eksport salohiyati, milliy standartlar, Yevropa tajribasi, agro-oziqovqat.