TEKSTIL SANOATIDA RAQOBATBARDOSHLIKNI TA’MINLASHDA INNOVATSION FAOLIYATNING O‘RNI VA AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada tekstil sanoatida raqobatbardoshlikni taʼminlashdainnovatsiyalarning ahamiyati oʻrganildi. Tadqiqot davomida Xitoy va Oʻzbekistontekstil sanoatining rivojlanish koʻrsatkichlari tahlil qilindi hamda innovatsiyalarni joriyetish natijalari baholandi. Olingan natijalar raqamlashtirish, sunʼiy intellekt va aqlliishlab chiqarish texnologiyalarining samaradorlikni oshirgani, xarajatlarnikamaytirgani va mahsulot sifatini yaxshilaganini koʻrsatdi. Shuningdek, innovatsionrivojlanishni qoʻllab-quvvatlash boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqildi va ularningtarmoq raqobatbardoshligini mustahkamlashdagi ahamiyati asoslandi.
Keywords: tekstil sanoati, innovatsiya, raqobatbardoshlik, raqamlashtirish, sunʼiy intellekt, ERP tizimi, eksport, texnologik modernizatsiya.