RAQAMLI IQTISODIYOT SHAROITIDA KORXONALARNING MARKETING VA SAVDO FAOLIYATINI SUNʼIY INTELLEKT TEXNOLOGIYALARI ASOSIDA BOSHQARISH METODOLOGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada raqamli iqtisodiyot sharoitida korxonalarning marketing vasavdo faoliyatini sunʼiy intellekt texnologiyalari asosida boshqarish metodologiyasitakomillashtirildi. Tadqiqot davomida marketing jarayonlarida mashinali oʻqitish,katta maʼlumotlar analitikasi, tavsiya tizimlari va bashoratli modellashtirishimkoniyatlari tahlil qilindi. Natijalar sunʼiy intellekt texnologiyalari mijozlarnisegmentlash, talabni prognozlash, shaxsiylashtirish va marketing samaradorliginioshirishga xizmat qilganini koʻrsatdi. Marketing va savdo boshqaruvining yopiq siklli“MUDDAT” modeli ishlab chiqilib, uning qaror qabul qilish sifati hamda biznesnatijalariga ijobiy taʼsiri asoslandi. Tadqiqot korxonalarning raqobatbardoshliginioshirishda sunʼiy intellektning muhim ahamiyatini tasdiqladi.
Keywords: sunʼiy intellekt, marketing, savdo faoliyati, raqamli iqtisodiyot, katta maʼlumotlar, shaxsiylashtirish, CRM, MUDDAT modeli, raqobatbardoshlik.