POCHTA XIZMATLARINI RIVOJLANTIRISHDA ELEKTRON TIJORAT VA BIZNES JARAYONLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻNALISHLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda pochta xizmatlarini rivojlantirishda elektron tijorat va biznesjarayonlar samaradorligini oshirish yoʻnalishlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomidapochta sohasining elektron tijorat ekotizimidagi oʻrni nazariy va amaliy jihatdanbaholandi. Xalqaro hamda milliy statistik maʼlumotlar asosida elektron tijorathajmining oʻsishi va uning pochta xizmatlariga taʼsiri oʻrganildi. Raqamli logistika,avtomatlashtirilgan saralash, real vaqt rejimidagi kuzatuv tizimlari hamda elektrontoʻlov vositalarining samaradorlikka taʼsiri aniqlandi. Natijalar pochta xizmatlariniraqamlashtirish xizmat sifati, tezkorlik, shaffoflik va mijozlar qoniqishini oshirganinikoʻrsatdi. Tadqiqot yakunida sohani yanada rivojlantirish boʻyicha ilmiy asoslanganamaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: pochta xizmatlari, elektron tijorat, logistika, raqamlashtirish, biznes jarayonlar, avtomatlashtirish, raqamli iqtisodiyot, yetkazib berish, xizmat samaradorligi, elektron toʻlovlar.