KICHIK BIZNES SUBYEKTLARIDA SANOAT MAHSULOTLARI ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISH YOʻNALISHLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Tadqiqotda kichik biznes subyektlarida sanoat mahsulotlari ishlab chiqarishsamaradorligini oshirishning nazariy va amaliy yoʻnalishlari oʻrganilgan. Resurstejamkorligi, ishlab chiqarish jarayonlarini optimallashtirish, raqamli texnologiyalarnijoriy etish, innovatsion menejment hamda davlat qoʻllab-quvvatlash mexanizmlariningsamaradorlikka taʼsiri qiyosiy tahlil qilingan. Oʻzbekiston sharoitida kichik sanoatkorxonalarining samaradorlik koʻrsatkichlariga taʼsir etuvchi asosiy omillartizimlashtirilgan va ularning oʻzaro bogʻliqligi baholangan. Tadqiqot natijasida kichikbiznes subyektlari ishlab chiqarish samaradorligini oshirishning integratsiyalashgankonseptual modeli ishlab chiqilgan va amaliy tavsiyalar taklif etilgan.
Keywords: kichik biznes, sanoat mahsulotlari, ishlab chiqarish samaradorligi, resurs tejamkorligi, raqamli texnologiyalar, innovatsion menejment, davlat qoʻllabquvvatlashi.