XIZMATLAR SOHASI RIVOJLANISHINI TAʼMINLASHNING TASHKILIYI IQTISODIY MEXANIZMLARI SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA ILGʻOR XORIJIY TAJRIBADAN FOYDALANISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda xizmatlar sohasi rivojlanishini taʼminlashning tashkiliyiqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirishda ilgʻor xorijiy tajriba oʻrganildi. Yaponiya, Germaniya, Fransiya va MDH mamlakatlarida innovatsion rivojlanishni qoʻllab-quvvatlash amaliyoti tahlil qilindi. Innovatsion infratuzilma, texnologiyalar transferi, ilmiy ishlanmalarni tijoratlashtirish va xususiy sektor ishtirokining samaradorlikka taʼsiri baholandi. Tadqiqot natijasida xizmatlar sohasida innovatsion faoliyatni rivojlantirish, institutsional mexanizmlarni takomillashtirish hamda raqobatbardoshlikni oshirishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: xizmatlar sohasi, innovatsion rivojlanish, tashkiliy-iqtisodiy mexanizm, texnologiyalar transferi, innovatsion infratuzilma, ilmiy ishlanmalar, raqobatbardoshlik, xorijiy tajriba.