ISTEʼMOLCHILARNING EKOLOGIK VA BARQAROR ISTEʼMOL XULQ-ATVORIGA YASHIL MARKETING STRATEGIYALARIGA TAʼSIRI (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda iste’molchilarning ekologik ongi hamda barqaror iste’molxulq-atvoriga yashil marketing strategiyalarining ta’siri tahlil qilindi. Tadqiqotdavomida ekologik xabardorlik, yashil mahsulotlarga bo‘lgan munosabat, xarid xulqatvoriva yashil marketing kommunikatsiyalariga nisbatan ishonch darajasi o‘rganildi.Onlayn so‘rovnoma asosida olingan natijalar iste’molchilarning ekologikmahsulotlarga qiziqishi ortib borayotganini ko‘rsatdi. Tahlillar natijasida ekologiksertifikatlarning ishonchni oshiruvchi asosiy omil ekani aniqlangan. Tadqiqotda yashilmarketing strategiyalarini takomillashtirish, raqamli kommunikatsiyalarnirivojlantirish hamda ekologik mahsulotlar bozorini kengaytirishga qaratilgan ilmiyamaliytavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: yashil marketing, ekologik ong, barqaror iste’mol, iste’molchi xulq-atvori, ekologik sertifikat, yashil mahsulot, raqamli marketing, greenwashing.