KORXONALAR IQTISODIY SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA RAQAMLI STRATEGIYALAR VA INNOVATSION BOSHQARUV (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada korxonalar iqtisodiy samaradorligini oshirishda raqamlistrategiyalar va innovatsion boshqaruvning oʻzaro bogʻliqligi ilmiy jihatdan tahlilqilindi. Tadqiqot davomida raqamli transformatsiya jarayonining bosqichlari,boshqaruv yondashuvlari va innovatsion mexanizmlarning korxona faoliyatiga taʼsirioʻrganildi. Raqamli strategiyaning biznes-jarayonlarni optimallashtirish, boshqaruvsamaradorligini oshirish va mijozlar bilan aloqalarni takomillashtirishdagi roliasoslandi. Innovatsion boshqaruvning tashkiliy madaniyat, qaror qabul qilish sifati varaqobatbardoshlikni kuchaytirishga taʼsiri baholandi. Tadqiqot natijasida korxonalardaraqamli yetuklik bosqichlarini joriy etish, boshqaruvning adaptiv modellarinirivojlantirish hamda maʼlumotlarga asoslangan strategik qarorlar tiziminitakomillashtirish boʻyicha ilmiy-amaliy tavsiyalar ishlab chiqildi.
Keywords: raqamli strategiya, innovatsion boshqaruv, raqamli transformatsiya, korxona samaradorligi, raqamli yetuklik, biznes-jarayon, strategik boshqaruv, sunʼiy intellekt.