TOʻQIMACHILIK SANOATIDA INVESTITSION LOYIHALAR SAMARADORLIGINI TEXNOLOGIK VA INSTITUTSIONAL OMILLAR ASOSIDA TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur maqolada toʻqimachilik sanoatida investitsion loyihalarning texnologikmodernizatsionva institutsional samaradorlik modelini takomillashtirish masalalaritadqiq etilgan. Tadqiqotda investitsion loyihalarning ishlab chiqarish samaradorligi,eksport salohiyati, texnologik yangilanish va sanoat raqobatbardoshligiga taʼsiri tahlilqilingan. Institutsional qoʻllab-quvvatlash, innovatsion boshqaruv va sanoat klasterlarifaoliyatining investitsion samaradorlikka taʼsiri baholangan. Tadqiqot natijasidatoʻqimachilik sanoatida investitsion resurslardan samarali foydalanish, texnologiktransformatsiyani jadallashtirish va sanoat infratuzilmasini takomillashtirish boʻyichailmiy-amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: toʻqimachilik sanoati, investitsion loyihalar, texnologik modernizatsiya, institutsional samaradorlik, sanoat klasterlari, eksport salohiyati, innovatsion boshqaruv, investitsion samaradorlik, sanoat transformatsiyasi, iqtisodiy rivojlanish.