MOLIYAVIY SAVODXONLIKNI OSHIRISH ASOSIDA HUDUDIY IQTISODIY SALOHIYATDAN FOYDALANISHNING INSTITUTSIONAL MEXANIZMLARI (Marketing Jurnali, 2026)
Ushbu maqolada moliyaviy savodxonlikni oshirish orqali hududiy iqtisodiysalohiyatdan samarali foydalanish masalasi ilmiy-nazariy va amaliy jihatdan tahlilqilingan. Tadqiqotda moliyaviy savodxonlik aholining daromad va xarajatlarinioqilona boshqarish, jamgʻarma shakllantirish, kredit resurslaridan masʼuliyatlifoydalanish, tadbirkorlik tashabbuslarini kuchaytirish hamda moliyaviy xizmatlargaboʻlgan ishonchni oshirish orqali hududiy iqtisodiy faollikka bevosita taʼsir koʻrsatishiasoslab berilgan.
Keywords: moliyaviy savodxonlik, hududiy iqtisodiyot, iqtisodiy salohiyat, moliyaviy inklyuziya, jamgʻarma, kredit madaniyati, tadbirkorlik, aholi daromadlari, investitsion faollik, moliyaviy barqarorlik.