HUDUDIY TADBIRKORLIK TIZIMIDA INVESTITSION RESURSLAR SAMARADORLIGINI BAHOLASHNING INSTITUTSIONAL VA EKONOMETRIK YONDASHUVLAR (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tadqiqotda hududiy tadbirkorlik tizimida investitsion resurslardanfoydalanish samaradorligini baholashning institutsional va ekonometrik yondashuvlaritahlil qilindi. Tadqiqot davomida Namangan viloyati tumanlari misolida investitsiyalarhajmi, tadbirkorlik subyektlari soni, kredit resurslari va kichik biznesning yalpihududiy mahsulotdagi ulushi boʻyicha dinamik koʻrsatkichlar oʻrganildi. Tahlillarinvestitsion resurslar va tadbirkorlik faolligi oʻrtasida bevosita iqtisodiy bogʻliqlikmavjudligini koʻrsatdi. Hududlar kesimida investitsion faollikning notekisligi,moliyaviy infratuzilma va institutsional omillarning taʼsiri baholandi. Tadqiqotnatijasida investitsion resurslarni samarali boshqarish, hududiy differensialyondashuvlarni joriy etish hamda raqamli monitoring tizimlarini rivojlantirishboʻyicha ilmiy-amaliy takliflar ishlab chiqildi.
Keywords: investitsion resurslar, hududiy tadbirkorlik, institutsional yondashuv, ekonometrik tahlil, kichik biznes, kredit resurslari, investitsion faollik, iqtisodiy samaradorlik.