GREEN MARKETING: ISTEʼMOLCHILARDA “EKOLOGIK ONGLILIK” TUSHUNCHASINI SHAKLLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada isteʼmolchilarning ekologik ongliligi tushunchasi, uning shakllanish omillari va marketingdagi o‘rni tahlil qilingan. Ekologik xulq-atvor, ongli tanlov, chiqindilarni boshqarish va yashil brendlar bilan bog‘liq yondashuvlar yoritilgan. 4R konsepsiyasi asosida resurslarni tejash va atrof-muhitga zarar yetkazmaslik tamoyillari asoslanadi. Isteʼmolchilar xulq-atvori barqaror rivojlanishga xizmat qilishi mumkinligi ko‘rsatilgan.