GLOBAL EKOLOGIK STANDARTLAR VA YASHIL MARKETING STRATEGIYALARINING MUVOFIQLASHUVI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada global ekologik standartlar va yashil marketing strategiyalari oʻrtasidagi muvofiqlashtirish masalalari chuqur tahlil qilinadi. Tadqiqotda raqamli platformalardagi isteʼmolchilar xatti-harakatlari, siyosat–bozor tafovutlari, tartibga solishdagi nomuvofiqliklar va greenwashing holatlarining marketing samaradorligiga taʼsiri koʻrsatib berilgan. Simulyatsiya va sentiment tahlillari asosida moslashuv indekslari aniqlanib, ekobrending strategiyalarining ishonch, sadoqat va barqarorlikka hissa qoʻshishi asoslangan.