OLIY TAʼLIM TASHKILOTLARIDA AKADEMIK FAOLIYATNI BOSHQARISHNING TASHKILIY-IQTISODIY MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston oliy taʼlim tashkilotlarida akademik faoliyatni boshqarishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlarini takomillashtirish masalalari tahlil qilingan. Tadqiqotda akademik avtonomiyani kuchaytirish, natijaviylikka asoslangan moliyalashtirish modeli, innovatsion boshqaruv texnologiyalarini joriy etish, ilmiy salohiyatni ragʻbatlantirish va xalqaro hamkorlikni kengaytirish zarurligi asoslab berilgan. Mazkur mexanizmlar uygʻun holda qoʻllanilganda oliy taʼlim sifatini oshirish, professor-oʻqituvchilar samaradorligini kuchaytirish va ilmiy natijadorlikni yaxshilashga imkon yaratadi. Tahlil natijalari oliy taʼlim tizimida barqaror boshqaruv va raqobatbardoshlikni taʼminlash uchun amaliy asos boʻlib xizmat qiladi.