KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATIDA MARKETING KONSYEPSIYALARINI QOʻLLASHDA XORIJIY TAJRIBANING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada kichik biznes subyektlarida marketing konsepsiyalarini shakllantirish va ularni amalga oshirish jarayonida xalqaro tajribaning ahamiyati yoritilgan. Dunyo amaliyotida kichik biznesning iqtisodiyotdagi roli, innovatsiyalar va raqobat muhitini shakllantirishdagi ahamiyati tahlil qilingan. Shuningdek, AQSH, Yevropa Ittifoqi va Oʻzbekiston misolida kichik biznesda marketingning zamonaviy yondashuvlari — “4R” va “4S” tizimlari, oʻzaro aloqalar marketingi va raqamli marketingning ahamiyati koʻrsatilgan. Maqolada kichik biznes subyektlarining raqobatbardoshligini oshirish va tashqi bozorlarga chiqishda marketing konsepsiyalarini samarali qoʻllash boʻyicha tavsiyalar ishlab chiqilgan.