YASHIL TEXNOLOGIYALARNI TARG‘IB QILISHDA MARKETING INNOVATSIYALARINING ROLI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada yashil marketing strategiyalari va marketing innovatsiyalarining raqobatbardoshlikka ta’siri nazariy asosda tahlil qilinadi. Ilmiy manbalar asosida ekologik qadriyatlar, iste’molchi xulq-atvori va strategik pozitsiyalash orqali barqaror raqobat ustunligi shakllanishi yoritilgan. Tahlillar marketing innovatsiyalari — xususan, raqamli kommunikatsiya va yashil brending — orqali mijoz ishonchi va bozordagi farqlanishni kuchaytirishini ko‘rsatadi. Tadqiqot nazariy model ishlab chiqishga konseptual asos yaratadi.