UNIVERSITETLARDA ILMIY TADQIQOTLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISHDA LOYIHA MADANIYATINI RIVOJLANTIRISHNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tezisda universitetlarda ilmiy tadqiqotlar samaradorligini oshirishda loyiha madaniyatini shakllantirishning ahamiyati yoritilgan. Ilmiy faoliyatni anʼanaviy yondashuvlar asosida tashkil etish koʻpincha resurslardan foydalanish, muddatlarga rioya qilish va natijadorlikni baholashda muammolarni keltirib chiqarishi taʼkidlanadi. Shu nuqtai nazardan, ilmiy tadqiqotlarni loyiha sifatida boshqarish va loyiha boshqaruvi tamoyillarini joriy etish ilmiy faoliyat samaradorligini oshirishning muhim omili sifatida asoslanadi. Shuningdek, loyiha madaniyatining ilmiy faoliyatni boshqarishning tashkiliy-iqtisodiy mexanizmlari bilan uzviy bogʻliqligi ochib beriladi.