SOLIQ RAGʻBATLANTIRISHLARI ORQALI KLASTERLAR SAMARADORLIGINI OSHIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada klasterlar samaradorligini oshirishda soliq ragʻbatlantirish mexanizmlarining iqtisodiy ahamiyati tahlil qilindi. Tadqiqotda klasterlashuvning nazariy asoslari va soliq imtiyozlarining investitsiya, innovatsiya hamda ishlab chiqarish samaradorligiga taʼsiri oʻrganildi. Xorijiy tajriba va milliy amaliyot qiyosiy baholandi. Natijada soliq siyosatini takomillashtirish orqali klasterlarning raqobatbardoshligini oshirish imkoniyatlari asoslab berildi. Tadqiqot natijalari hududiy rivojlanishni jadallashtirish va iqtisodiy barqarorlikni taʼminlashda amaliy ahamiyat kasb etadi.