OʻZBEKISTONDA ORGANIK MAHSULOTLAR BOZORINI SHAKLLANTIRISH VA RIVOJLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekistonda organik mahsulotlar bozorining shakllanishi, rivojlanish bosqichlari hamda istiqbollari tahlil qilinadi. Mamlakatda ekologik toza ishlab chiqarish tizimini yoʻlga qoʻyishning iqtisodiy va ijtimoiy ahamiyati yoritilgan. Tadqiqotda organik mahsulotlar ishlab chiqarishning afzalliklari, mavjud muammolar, ularni hal etish yoʻllari hamda bozor infratuzilmasini rivojlantirishga oid takliflar bayon etilgan. Maqola Oʻzbekistonning organik dehqonchilik salohiyatini baholash va xalqaro tajribalarni joriy etish zaruriyatini asoslab beradi.