YASHIL MARKETINGNI RIVOJLANTIRISHDA HUDUDIY RESURSLARDAN OQILONA FOYDALANISHNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada yashil marketingning zamonaviy iqtisodiy rivojlanishdagi oʻrni va uning ekologik barqarorlikni taʼminlashdagi ahamiyati yoritilgan. Jahon tajribasi asosida yashil iqtisodiyotning asosiy koʻrsatkichlari, jumladan qayta tiklanuvchi energiya manbalaridan foydalanish ulushi, yashil investitsiyalar hajmi va yangi ish oʻrinlari yaratilishi kabi faktlar tahlil qilindi. Shuningdek, yashil marketing tushunchasi, uning atrof-muhitga taʼsirini kamaytirish va ekologik toza brendlarni rivojlantirishdagi roli ochib berilgan.