RAQAMLI TRANSFORMATSIYA VOSITASIDA BIZNESNI MOLIYASINI RIVOJLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tezisda raqamli transformatsiyaning biznes moliyasiga taʼsiri, zamonaviy texnologiyalar yordamida moliyaviy resurslarni boshqarish samaradorligini oshirish masalalari yoritilgan. Blockchain, sunʼiy intellekt va Big Data kabi raqamli vositalarning nazariy asoslari tahlil qilinib, ularning kapital oqimlari shaffofligi, risklarni prognozlash va xarajatlarni optimallashtirishdagi roli koʻrsatilgan. Shuningdek, Oʻzbekiston tajribasi va xalqaro amaliyot asosida raqamli moliyaviy xizmatlarning muhim mezonlari aniqlangan.