YASHIL IQTISODIYOT SHAROITIDA TOʻQIMACHILIK KORXONALARIDA INNOVATSION MARKYETING STRATEGIYALARINI QOʻLLASH ISTIQBOLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada Oʻzbekiston toʻqimachilik sanoatida yashil iqtisodiyot prinsiplariga asoslangan innovatsion marketing strategiyalarini qoʻllash masalalari tahlil qilingan. Maqola “Uzbekengil”, “Margʻilon ip yigiruv fabrikasi” va “Qoʻqonmatotoʻqish” korxonalari misolida empirik maʼlumotlarga asoslanadi. Natijalar shuni koʻrsatadiki, yashil marketing strategiyalarini qoʻllagan korxonalarda eksport hajmi oʻrtacha 34%ga oshgan, isteʼmolchilarning 68% i esa ekologik toza mahsulotlar uchun premium narx toʻlashga tayyor. Maqolada raqamli marketing, ekologik sertifikatsiyalash va brend pozitsionlash boʻyicha amaliy tavsiyalar berilgan.