KORXONALAR FAOLIYATINI RIVOJLANTIRISHDA YASHIL MARKETING STRATEGIYALARINI AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu tadqiqotda yashil marketing strategiyalarining mazmuni va ularning ishlab chiqarish hamda xizmat koʻrsatish sohalarida ekologik barqarorlikni taʼminlashdagi oʻrni yoritilgan. Tadqiqotda ekologik toza ishlab chiqarish, yashil mahsulot, yashil narx belgilash, yashil kommunikatsiya va yashil logistika kabi asosiy strategiyalar tahlil qilinib, ularning korxonalar faoliyatiga tatbiq etish imkoniyatlari va iqtisodiy samaradorlikka taʼsiri koʻrsatib oʻtildi. Mazkur strategiyalarni amaliyotga joriy etish nafaqat atrof-muhitga salbiy taʼsirni kamaytirish, balki resurslardan oqilona foydalanish, xarajatlarni qisqartirish, isteʼmolchilar ishonchini oshirish va korxonalarning raqobatbardoshligini kuchaytirishga xizmat qilishi taʼkidlandi.