ZAMONAVIY MARKETING TIZIMIDA SOTUV SIYOSATINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Muallif tomondan tezisda zamonaviy marketing tizimida samarali sotuv jarayonini tashkil etish, korxonaning bozordagi muvaffaqiyati uchun hal qiluvchi jarayonda isteʼmolchilar ehtiyojlarini oʻrganish, ularga mos takliflar ishlab chiqish yoʻllari koʻrsatilgan. Shuningdek, sotuvchilarning kommunikatsiya koʻnikmalari va motivatsiya tizimini takomillashtirish ham muhim ahamiyatga ega ekanligi yoritib berilgan. Natijada samarali sotuv jarayoni mijozlar qoniqishini taʼminlab, korxonaning barqaror rivojlanishiga xizmat qilishi asoslab berilgan.