RAQAMLI TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA KORXONALARNING YASHIL MARKETING STRATEGIYASINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarning yashil marketing strategiyalarini raqamli texnologiyalar asosida takomillashtirish yoʻnalishlari tahlil qilinadi. Tadqiqotda marketing faoliyatining raqamli transformatsiyasi, ekologik innovatsiyalarni joriy etishning iqtisodiy samaradorligi hamda raqamli yechimlar (Big Data, IoT, AI, Blockchain) orqali yashil marketingni optimallashtirish usullari yoritilgan. Oʻzbekiston sanoat korxonalarining amaliy tajribasi asosida tahlillar olib borilib, korxonalarning ekologik brend imijini mustahkamlash va raqobatbardoshligini oshirishga xizmat qiluvchi model taklif etiladi.