MINTAQADA SANOAT KORXONALARNI INNOVATSION RIVOJLANTIRISHDA MODELLASHTIRISHNING OʻRNI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada korxonalarni innovatsion rivojlanishida imitatsion yondashuvning xorij tajribasini oʻrganish asosida raqobatbardoshlikni taʼminlashning asosiy xususiyatlarini o‘rganish boʻlib, bozorda korxona va tashkilotlarning barqarorligini taʼminlashga xizmat qiladigan yoʻnalishlarni o‘rganish. Maqolada iqtisodiyotning innovatsiyalarga asoslangan oʻzgarishi bevosita davlat, xususiy biznes, davlat muassasalari va ilmiy hamjamiyatning innovatsion faoliyati bilan bogʻliqligi oʻrganilgan. Shu sababli, innovatsion faoliyatning mohiyati va mexanizmini oʻrganish mutaxassislar uchun muhim bosqich hisoblanadi. Korxonaning axborot muhitini rivojlantirish, korxonaning yangi modullarini joriy etish, maʼlumotlar uzatish kanallarini modernizatsiya qilish zaruriyati paydo boʻladi.