OZIQ-OVQAT XAVFSIZLIGINI TAʼMINLASHDA RAQAMLI TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISHNING SAMARALI YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada oziq-ovqat xavfsizligini taʼminlashda raqamli texnologiyalarni joriy etishning ahamiyati, ularning samaradorlikka taʼsiri hamda Oʻzbekistonda ushbu yoʻnalishda amalga oshirilayotgan islohotlar tahlil qilingan. “Qishloq xoʻjaligi 4.0” va “Sanoat 4.0” konsepsiyalari asosida “aqlli qishloq xoʻjaligi” va “aqlli ishlab chiqarish” tizimlarini shakllantirish orqali oziq-ovqat mahsulotlari ishlab chiqarish va taʼminot zanjirini raqamlashtirish yoʻllari koʻrib chiqilgan.