OʻZBEKISTONDA QISHLOQ XOʻJALIK MAHSULOTLARINI QAYTA ISHLASHDA INNOVATSIYALARNING ROLI VA IQTISODIY SAMARADORLIGI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekistonda qishloq xoʻjalik mahsulotlarini qayta ishlash jarayonida innovatsion texnologiyalarning joriy etilishi va ularning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilindi. Tadqiqot davomida statistik ma’lumotlar, soʻrovnomalar, SWOT va komparativ tahlil usullari asosida qayta ishlovchi korxonalar faoliyati oʻrganildi. Natijalar innovatsiyalar mahsulot sifatini oshirishi, tannarxni kamaytirishi va eksport hajmini koʻpaytirishini koʻrsatdi. Shu bilan birga, texnologik infratuzilmaning zaifligi, kadrlar yetishmovchiligi va moliyalashtirishdagi muammolar asosiy toʻsiqlar sifatida aniqlandi. Mualliflar innovatsion rivojlanishni ragʻbatlantirish orqali Oʻzbekistonning ichki va tashqi bozorlardagi raqobatbardoshligini oshirish mumkin degan xulosaga keldik.