OʻZBEKISTON TIJORAT BANKLARIDA MOLIYAVIY TEXNOLOGIYALARNI JORIY ETISH SAMARADORLIGI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur maqolada Oʻzbekiston tijorat banklarida moliyaviy texnologiyalar (FinTech)ni joriy etish jarayonlari va ularning iqtisodiy samaradorligi tahlil qilinadi. Soʻnggi yillarda bank tizimida raqamli transformatsiya, mobil toʻlovlar, blokcheyn, sunʼiy intellekt va bulut texnologiyalarining qoʻllanilishi xizmatlar sifatini yaxshilab, mijozlar ishonchini oshirayotgani yoritiladi. Shuningdek, maqolada banklarda raqamli yechimlarni kengaytirish, mijozlar tajribasini optimallashtirish va FinTech platformalar bilan integratsiyani chuqurlashtirish boʻyicha takliflar keltiriladi.