HUDUDIY RIVOJLANISH SHAROITIDA SANOAT KORXONALARINI OPTIMAL JOYLASHTIRISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING MINTAQAVIY MEXANIZMLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tadqiqotda hududiy rivojlanish sharoitida sanoat korxonalarini optimal joylashtirish samaradorligini oshirishning mintaqaviy mexanizmlari tahlil qilindi. Tadqiqot davomida sanoat zonalari, investitsion faollik, infratuzilma ta’minoti, mehnat unumdorligi va hududiy raqobatbardoshlik o‘rtasidagi bog‘liqlik baholandi. Natijalar sanoat korxonalarini oqilona joylashtirish ishlab chiqarish samaradorligini oshirish, investitsiyalarni jalb etish va yangi ish o‘rinlari yaratishga xizmat qilganini ko‘rsatdi. Sanoat-logistika infratuzilmasini rivojlantirish va klasterlashuv jarayonlarini kengaytirish hududiy iqtisodiy o‘sishni qo‘llab-quvvatlagani asoslandi.