KICHIK BIZNES SUBYEKTLARI FAOLIYATINI SOLIQ TIZIMI ORQALI RAGʻBATLANTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tezisda kichik biznes subyektlarini soliq tizimi orqali ragʻbatlantirishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilindi. Soliq islohotlari hamda soliq maʼmuriyatchiligini soddalashtirish choralari baholandi. Rasmiy statistik maʼlumotlar asosida ragʻbatlantirish mexanizmlarining tadbirkorlik faolligi, bandlik va iqtisodiy barqarorlikka ijobiy taʼsiri asoslandi. Tadqiqot yakunida kichik biznesni qoʻllabquvvatlash samaradorligini oshirishga qaratilgan amaliy takliflar ishlab chiqildi.