YENGIL SANOAT KORXONALARIDA RAQAMLI TAʼMINOT ZANJIRI BOSHQARUVINING IQTISODIY SAMARADORLIGINI BAHOLASH METODOLOGIYASI (Marketing Jurnali, 2025)
Mazkur tezisda yengil sanoat korxonalarida raqamli ta’minot zanjiri boshqaruvining iqtisodiy samaradorligini baholash metodologiyasi nazariy jihatdan asoslandi. Tadqiqotda SCOR raqamli standarti, ma'lumotlarni qamrab olish tahlili va ekonometrik yondashuvlarning o'zaro uyg'unligi tahlil qilindi. Raqamli boshqaruv yechimlarining operatsion samaradorlik, resurslardan foydalanish va iqtisodiy natijalarga ta’siri ilmiy manbalar asosida umumlashtirildi. Amaliy qo'llash bo‘yicha metodik tavsiyalar ishlab chiqildi.