OLIY TAʼLIM MUASSASALARIDA OʻQUV NATIJALARINI RAQAMLI KUZATISH ASOSIDA TAʼLIM SIFATINI PROGNOZLASH METODIKASINI TAKOMILLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2026)
Mazkur tezisda oliy taʼlim muassasalarida oʻquv natijalarini raqamli kuzatish asosida taʼlim sifatini prognozlash metodikasi takomillashtirildi. Tadqiqotda HEMIS maʼlumotlari, oʻquv faolligi va baholash natijalari asosida erta ogohlantirish modeli ishlab chiqildi. Olingan natijalar oʻquv jarayonini samarali boshqarish, pedagogik aralashuvni oʻz vaqtida amalga oshirish hamda taʼlim sifatini oshirish imkoniyatlarini ilmiy jihatdan asoslab berdi.
Keywords: taʼlim sifati, HEMIS, raqamli kuzatish, prognozlash, oʻquv analitikasi, erta ogohlantirish, oliy taʼlim.