MODA INDUSTRIYASI MARKETING STRATEGIYALARI ASOSIDA AUDITORIYANI SEGMENTATSIYALASH (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada moda industriyasida marketing strategiyalarining auditoriyani segmentatsiyalashga asoslangan nazariy yondashuvlari tahlil qilingan. Segmentatsiya, targeting va pozitsiyalash bosqichlarining oʻzaro bogʻliqligi STP modeli asosida izohlangan. Raqamli transformatsiya sharoitida demografik, psixografik va texnologik omillar orqali segmentatsiya mezonlari aniqlangan. Marketing strategiyalarining amaliy samaradorligi nazariy asoslar va ilgʻor empirik manbalar yordamida asoslab berilgan. Har bir segmentga mos strategik yechimlar ishlab chiqish zarurati koʻrsatilgan. Xulosa va takliflar zamonaviy marketing yondashuvlari bilan uygʻunlashtirilgan.
Keywords: marketing strategiyasi; segmentatsiya; STP modeli; moda industriyasi; targeting; pozitsiyalash; raqamli marketing