MODA INDUSTRIYASI MARKETING STRATEGIYALARI ORQALI XALQARO BOZORLARGA CHIQISH IMKONIYATLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada moda industriyasining xalqaro bozorlarga chiqishida marketing strategiyalarining tutgan o‘rni nazariy asoslar doirasida tahlil qilingan. Marketingning asosiy komponentlari — brend, mahsulot, narx, distribyutsiya va kommunikatsiya — global ko ntekstdagi moslashuvchanlik darajasi bilan baholangan. Mintaqaviy yondashuvlar taqqoslab o‘rganilgan, konseptual model asosida strategik tuzilma taklif etilgan. Metod sifatida kontent tahlili va qiyosiy taqqoslash qo‘llanilgan. Natijalarga asoslanib, raqam li texnologiyalar integratsiyasining samaradorlikka ta’siri aniqlangan hamda strategik takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: moda industriyasi; marketing strategiyasi; xalqaro bozor; raqamli kommunikatsiya; moslashtirish; kontseptual model