QURILISH TARMOGʻIDA OLIB BORILAYOTGAN ISLOHOTLAR VA ULARNING RIVOJLANISH TENDENTSIYALARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada Oʻzbekiston Respublikasida qurilish tarmogʻida amalga oshirilayotgan institutsional islohotlar, ularning iqtisodiy va ijtimoiy samaradorligi hamda rivojlanish tendensiyalari kompleks tahlil qilingan. Tadqiqot doirasida 2020 -2025 -yillar davomida qurilish sohasida qabul qilingan davlat dasturlari, Prezident farmon va qarorlari, shuningdek, raqamli boshqaruv, “yashil qurilish” va innovatsion texnologiyalarni joriy etish jarayonlari oʻrganilgan.
Keywords: qurilish tarmogʻi; institutsional islohotlar; boshqaruv samaradorligi; investitsiyalar; barqaror rivojlanish; raqamli boshqaruv; yashil qurilish; iqtisodiy oʻsish