SANOAT KOOPERATSIYASIGA ZAMONAVIY YUNDASHULAR VA ULARNI O‘ZBEKISTON IQTISODIYOTIDA QO‘LLANISH. (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada sanoat kooperatsiyasining jahon tajribalari va ularning O‘zbekiston iqtisodiyotiga tatbiq etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Kichik va o‘rta biznes klasterlari, innovatsion texnoparklar hamda davlat -xususiy sheriklik mexanizmlari raqobatbardoshlik, texnologik yangilanish va eksport salohiyatini oshiruvchi muhim omillar sifatida yoritiladi. Tavsiyalar klasterlarni rivojlantirish, raqamli integratsiya, kooperatsion ta’minot zanjirlari va xalqaro hamkorlik orqali O‘zbekistonning KOB sektorini kuchaytirishga qaratilgan.
Keywords: KOB; sanoat kooperatsiyasi; klasterlar; innovatsiya; texnologiya transferi; eksport; davlat -xususiy sheriklik; raqamlashtirish; inkubatorlar; ta’minot zanjirlari; O‘zbekiston; xalqaro integratsiya