YASHIL TEXNOLOGIYALAR ASOSIDA ISHLAB CHIQARISHNI RIVOJLANTIRISHDA EKOLOGIK MARKETINGNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada ekologik marketingning yashil texnologiyalar asosida ishlab chiqarishni tashkil etishdagi oʻrni tahlil qilingan. Asosiy eʼtibor ekologik qadriyatlar, raqamli kommunikatsiya vositalari va ishlab chiqarish samaradorligi oʻrtasidagi bogʻliqlikni aniqlashga qaratilgan. Ilmiy manbalar tahlili orqali ekologik marketing brend ishonchini shakllantirish, yashil bandlikni ragʻbatlantirish va barqaror iqtisodiy modelni rivojlantirishda muhim vosita ekanligi aniqlangan. Tahlil natijalari asosida amaliy tavsiyalar ishlab chiqilgan.
Keywords: ekologik marketing; yashil texnologiyalar; barqaror ishlab chiqarish; raqamli kommunikatsiya; isteʼmolchi ishonchi