AGROSANOAT KORXONALARIDA RAQAMLI MARKETING STRATEGIYALARINING SAMARADORLIGINI OPTIMALLASHTIRISH (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada agrosanoat korxonalarida raqamli marketing strategiyalarining samaradorligini oshirish mexanizmlari oʻrganilgan. Tadqiqot doirasida qidiruv tizimlarini optimallashtirish (SEO), ijtimoiy tarmoqlar marketingi, kontent marketing va maʼlumotlar tahlili asosida qaror qabul qilish usullari tahlil qilingan. Oʻzbekiston agrosanoat sektorining raqamli transformatsiya jarayonlari xalqaro tajriba kontekstida baholangan. Empirik natijalar shuni koʻrsatadiki, SEO strategiyalariga ustuvorlik berish ijtimoi y tarmoqlarga nisbatan past xarajat va yuqori konversiya koʻrsatkichlarini taʼminlaydi. Tadqiqot natijalari agrosanoat korxonalari uchun raqamli marketing investitsiyalarini optimallashtirish boʻyicha amaliy tavsiyalar ishlab chiqishga xizmat qiladi.
Keywords: raqamli marketing; agrosanoat; SEO; ijtimoiy tarmoqlar marketingi; konversiya koeffitsiyenti; marketing samaradorligi; Oʻzbekiston