QURILISH MATERIALLARI SANOATIDA ISHLAB CHIQARISH SAMARADORLIGINI OSHIRISHNING ZAMONAVIY USULLARI VA TAKOMILLASHTIRISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqola qurilish materiallari sanoatida ishlab chiqarish samaradorligini oshirish masalalari va istiqbollariga bagʻishlangan. Mazkur tarmoqdagi ishlab chiqarish jarayonlari bilan bogʻliq dolzarb muammolar tahlil qilinadi hamda ularni samarali hal qili sh uchun innovatsion yondashuvlar taklif etiladi. Maʼlumotlar muammolarni aniqlash, mumkin boʻlgan yechimlarni koʻrib chiqish va zamonaviy qurilish materiallari ishlab chiqaruvchi korxonalarning ishlab chiqarish samaradorligi hamda raqobatbardoshligini osh irishga qaratilgan amaliy tavsiyalar ishlab chiqish imkonini beradi.
Keywords: qurilish materiallari; ishlab chiqarish samaradorligi; innovatsion yechimlar; raqobatbardoshlik; resurslarni tejash; sifat nazorati; ishlab chiqarish jarayoni; texnologik yangilanish; barqaror rivojlanish; iqtisodiy samaradorlik