INVESTITSION RESURSLARDAN SAMARALI FOYDALANISHNI RAG ʻBATLANTIRISH MEXANIZMLARINI TAKOMILLASHTIRISHDA XORIJIY MAMLAKATLAR TAJRIBASIDAN FOYDALANISH YOʻLLARI (Marketing Jurnali, 2025)
Ushbu maqolada investitsion resurslardan samarali foydalanishni ragʻbatlantirish mexanizmlarini takomillashtirish boʻyicha xorijiy mamlakatlar tajribasi tahlil qilingan. Singapur, Irlandiya, Janubiy Koreya, Xitoy va Birlashgan Arab Amirliklarining investitsiyalarni jalb qilish strategiyalari oʻrganilgan. Tadqiqot natijalariga koʻra, Oʻzbekiston uchun ilgʻor xorijiy tajribadan foydalanish boʻyicha amaliy takliflar ishlab chiqilgan.
Keywords: investitsiya; toʻgʻridan -toʻgʻri xorijiy investitsiyalar; ragʻbatlantirish mexanizmlari; maxsus iqtisodiy zonalar; soliq imtiyozlari; investitsiya muhiti