SOHALAR KESIMIDA SOLIQ YUKINI ANIQLASHNING AHAMIYATI (Marketing Jurnali, 2025)
Maqolada sohalar boʻyicha soliq yukini aniqlash metodologiyasi, uning nazariy va amaliy asoslari hamda xorijiy tajribalar tahlil qilinadi. Soliq yukini hisoblashda yalpi tushum, sof foyda, foyda soligʻidan oldingi foyda va qoʻshilgan qiymat koʻrsatkichlaridan foydalanish tartibi yoritilgan. Shuningdek, sohalar kesimida soliq yukini baholashning iqtisodiy ahamiyati, soliq siyosatini optimallashtirishdagi oʻrni va investitsion muhitga taʼsiri berilgan.
Keywords: soliq yuki; yalpi tushum; sof foyda; qoʻshilgan qiymat; byudjet daromadlari; sohalar kesimi; soliq siyosati